i

Friday, August 31, 2012

Pandelela Rinong vs my Super Blues Week


there you go my super duper blues week..
that's the feeling right after how many days celebrating Hari Raya
and u have to go to work?? oh nooo...the worst feeling ever - seriously said.
such Raya Blues..no feelings at all..why dont the gov just give free four days leave for Merdeka-Raya?
arghh but its ok la.. at least i've survived Raya-Blues-Week.. *sigh~


so why Pandelela Rinong became the highlights? here,..in my blog?
actually i brought my students to celebrate Pandelela in Kampung Jugan, Bau here..her hometown..
believe me, it such-a-cowboy-style-of-trip-ever : no preparation, no notifications, nothing!

we are being called upon, got letter ask us to be there (the event) ON that morning and buses is all prepared! don't have time to take breakfast since i have full period on that morning (teaching)
and i am so so so starving!! got to get my Dutchlady full cream milk only! hewww.

since, we got there at 9.40 am (i do think so) too early for the event ( at 11am)
i felt so dizzy as the whether is too hot and sunny and have to ask all the students to line up along the road and wait. for many hours. and the most important thing is I am Starving!! duhh.

so this is how it begins..picture speaks louder than words...here u are..
say Hi to Pandelela Rinong, the winner of Bronze medal in Olimpik 2012..i met her!
opss nooo la..such exaggerating =.='' ..i just saw her from far heeee :D ~~


all line up..was happy even not yet having breakfast..hue

 the sopan side of me :)



 Here you are.. Pandelela Rinong...
and Dato' Seri Ahmad Shabery Cheek the Minister of Youth and Sports.


believe me, this is why i dont wannabe a superstar!! too many reporters surround you..
i want to live like a normal person...
*ahhh tembirang!! :)


Flight Super Deal?? Seronokkkk..mana nak carik macam ni..

oh btw, Happy National Day, malaysians :)





















sharing is caring!!

Sunday, August 26, 2012

Esok dah ahad!! how's your Raya?

Salam Syawal ke -7...dari kami sekeluarga...Ayu and family..

how's your raya dear?? fun? erm sumtimes kenangan raya zaman kanak-kanak lagi best kan? 
dunno why,, there's some memories yang sentiasa buat kita fikir raya zaman kecik-kecik dulu lagi best..
ada sentimental value yang diingati...

bila dikenang kembali..waktu tu lah semanagt tul naik basikal ramai-ramai pergi jalan rumah kawan,,
sanggup! walaupun jauh..hehe,,sebab tu lau tengok budak-budak pakai basikal ingat zaman raya waktu kecik dulu...best!


salam aidilfitri...baju kaler kuning oooo..semangat beraya membara!! heeehe this is my first time baju raya kaler kunign..not bad...ceriaaa... :)

my dad and my mum kaler grey purple..


                        warna putih pun ada...terasa suci diri ini heeeeee


ohh..dah ketujuh Syawal..esok pulak dah hari Ahad..omaigoddddd

baru nak ingat lusa dah masuk kerja...beratnya hati
seronoknya cuti raya....
lambatkan lah hari ini...huhu

can't believe cuti sesingkat ini...
gerenti Monday Blues lah Isnin ni...


korang pulak???








sharing is caring!!

Friday, August 17, 2012

sehari lagi nak raya lah!! dah ready?


Syawal dah nak tiba, tinggal satu hari lagi kita akan beraya!! so how's your preparation untuk raya? berapa helai baju korang rembat untuk raya tahun ni? ayu sederhana ja,, 3 baju raya heee..cukuplah..dah kemas rumah?? penat jugak rasa dua hari terakhir ramadhan...dengan nak fikir dengan penataan susunan ruang tamu rumah nak kena kemas,, adoii..time nielah kita bertelagah pendapat satu fikir nak hias ikut citarasa masing-masing..hahah..ermm ayu buat gubahan bunga tahun nie..rasa lucu jugak sebab its my first time, selalu malas nak fikir n tak semangat pun nak buat eventhough my dad marah kami adik beradik( semua perempuan) tak pandai buat gubahan bunga, and kami terus rembat je bunga and pasu yang siap digubah..but this year berubah, buat gubahan bunga *aiyoo tengok sendiri cantik la org tengok tak tau la pulak..citarasa masing2 ann...hahaha ayat cover diri u'ollls.. :D and taun ni pun semangat nak buat biskut raya and kuih raya...erm maybe sebab kami rasa best buat semua tu rasa main pondok-pondok...weeee seronok!! so how's yours??

2 hari lagii nak raya jangan ada yang hempuk suami sebab tak dapat beli baju raya tau,, jangan stress-stress pulak bila bini minta itu ini yer abang-abang! ohoho...oh ya..ada ke kes gaduh and protes antara suami isteri sebab tak dapat balik raya rumah sendiri?? or ada tak yang dah stress sebab bingung dengan soalan panas "bila nak kahwin" sentiasa berulang setiap tahun bila sanak saudara datang berkunjung ke rumah? oh oh oh...yea,, i personally admit that im a lil bit..erm not a lil bit actually...it is alot hate that question soo much! ahh please stop it la...kasihanilah hamba...heeee~

Di kesempatan ini, ayu ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat yang mengenali ayu..secara personal or yang kenal dari facbook or via blog pinkbubblegumprincess, maaf zahir dan batin, maaf jika tersilap tutur bicara terkasar bahasa, i'm not an angel,, i'm human k..Salam Aidilfitri semua... :)


thanks for stopping by and love to read what i wrote here,, thank u soo much being my silent readers.. :)



sharing is caring!!

Saturday, August 11, 2012

Ah you are so cute Lincoln Paul lambert!!

boring hari ne,, so layan la Star King,,
suka tengok artis korea..nak dapat idea gaya rambut cantik konon nak buat hari Raya nanti...
tapi i terkesima u olls, tengok young magicians yang comel tak hengat!!

Lincoln Paul Lambert
lincoln paul star king

aduii comel giler budak ni..raya nak peluk-peluk jak...gigi cute, muka jambu
awww...i'm melting tengok dia wat magic..umo baru 4 tahun..

jum lah layan kenapa i said Lincoln paul Lambert ne budak comel tak hengat!
lincoln paul lambert
he got smieyes...smiling eyes..

baby korea comel
alolo comel nya awak Lincoln Star King!

cute lincoln paul lambert
ala innocent nya muka ko ni!! i terjatuh chenta la..

cheeky cute lincoln paul lambert

lincoln paul lambert

cute korean baby boy name
ahhh cute gila kan??




lincoln paul lambert
gud boy...erm..justin bieber hair?? hihi

sign of cuteness..hehe

baby korea comel

Nah! kiss for you baby! u go Lincoln!
adeii suda lah..gile aku menengok gambar nya yang comel-comel nih..
suka and jatuh chenta...

best Star King hari neh...i loikeeee..






sharing is caring!!

Friday, August 10, 2012

Kerat jangan tak kerat! Ada berani Bro?


terpanggil untuk meng"highlight"kan kisah ini...Tiba-tiba saja Johari pain boleh jadi terkenal satu Malaysia dengan kata-kata sinis nya iteww haha...makanya, jangan pernah sesekali merendah-rendahkan keupayaan orang lain. potensi seseorang, siapa kamu untuk judge Pandelela Rinong? 

Pandelela Rinong menang pingat gangsa, berjaya pecahkan dominasi pingat Olimpik dari Badminton ja..atlet perempuan pertama Malaysia yang berjaya mendapat Pingat di Sukan Olimpik London 2012 and she won a bronze medal..!


nak kerat kote? kerat lah!! berani berkata berani tanggung beb!
tak ber'kote' lah ko raya ne ye..



Ini bukan calang-calang sukan..Sukan Olimpik tu...peringkat dunia  and Pandelela Rinong berjaya dapat tempat ketiga..and she is 19..!! hopefully, ini permulaan kepada pencapaian yang seterusnya untuk Pandelela..maybe will get a gold medal one day?? who knows right... :)


Well Done Pandelela rinong, we're very proud of you..
penerjun ketiga Terbaik dunia..
that's pretty awesome girl!



p/s: owh tak lama lagi nak raya....hari melihat Anak bulan adalah Sabtu, 18 Ogos 2012 bersamaan 29 Ramadhan 1433Hijrah...yeay...tak lama lagi nak raya...raya, raya, raya!!!
berapa baju lai baju raya korang taun neh???











sharing is caring!!

Sunday, August 5, 2012

Ladies,, a must read story.. :'(

hye, Assalamualaikum..nak share ngan korang one story
bukalah mata bukalah hati dan jiwa..


Copied from IIUM Online - Madam. Fauziah Mohd Noor.



Assalamualaikum dan salam Ramadhan.

Dua semester lepas, seorang pelajar saya (perempuan), pernah mengirimkan sms kepada saya, "Madam, terima kasih di atas segala2nya. Betapa saya ingin memeluk madam seperti memeluk ibu saya, tapi saya malu." Saya membalas sms dia, " Tak pe..insyaAllah, masih ada peluang utk kita berjumpa semester depan. Dan kalau jumpa nanti, peluklah saya kalau awak nak."



Semalam
Dia datang datang ke ofis saya, dengan wajah suram dan inai masih dijari.Belum sempat berbual panjang, dia memeluk saya dengan erat dan disulam dengan tangisan. basah bahu saya dengan airmatanya. Saya bertanya, "Kenapa? awak sepatutnya gembira sebab baru saja bernikah dengan pilihan hati awak." Dalam sedu dia menjawab, "Madam, saya nak bercerai, saya dah tak boleh nak teruskan hidup dengan dia. Dia sangat berbeza dgn dia yang saya kenal sewaktu bercinta dulu"



Astaghfirullah...hancur luluh hati saya waktu itu bagai kaca terhempas ke batu. Tak perlulahsaya sebut kenapa dan mengapa dia hendak bercerai ketika inai masih di jari. Saya cuma ingin menasihati pelajar2 saya, dan rakan2 FB saya yang masih muda, ingatlah pernikahan bukannya trial and error. Pernikahan bukannya ujian amali atau ujian praktikal. Janganlah hanya kerana kawan2 kamu telah bertunang, maka kamu rasa kamu juga perlu bertunang. janganlah hanya kerana kawan2 kamu telah bernikah, maka kamu rasa kamu juga perlu bernikah. Pernikahan adalah sesuatu yang sangat suci dan ianya memerlukan pengertian, pengorbanan dan kesabaran. Kesabaran bukan bertahan utk seminggu dua atau sebulan atau setahun. tapi kesabaran itu perlu utk membuktikan kamu beriman kepada Allah dan RasulNYA.



Kepada pelajar2 yg telah bernikah di usia muda dan masih belajar, saya merayu kepada kamu semua hari ini...tolong jangan terlalu dipaparkan kemesraan kamu di facebook. jangan terlalu menunjukkan kesronokan bernikah di facebook. saya mohon dengan setulus hati saya. tolong kurangkan posting2 romantik kamu di FB. Saya tidak mahu lebih ramai pelajar yang merasakan seronoknya bernikah.Tapi mereka lupa bahawa di sebalik keseronokan pernikahan itu dipenuhi dengan tanggungjawab yg amat berat.

Dan bukan semua orang bernasib baik mendapat pasangan hidup yang baik. Jadi, cukup2lah kamu berposting tentang bulan madu kamu, hentikan dialog2 romantik kamu di FB, ucapan sayang dan cinta itu simpan utk tatapan kamu dan pasangan kamu saja.TOLONGLAH....saya merayu daripada kamu. Dan kepada pelajar2 yg masih berfikir tentang bakal suami atau isteri, berjumpalah dengan mereka yg lebih arif tentang hidup. Mintalah pendapat mereka tentang mencari pasangan hidup. Ingatlah anak2ku, adik2ku..pernikahan bukan satu percubaan, tapi satu tanggungjawab yang amat berat. Saya tidak sanggup melihat kamu menangis...tidak sanggup sebab saya sangat sayangkan kamu. jaga diri kamu baik2.


p/s : "If happy ever after did exist and all those fairy tale are full of shit.."  kita selalu dimomokkan dengan fairy tale..happy ever after, after marriage..well, life has full of temptations, live is reality, high expectations do kills us silently. marriage bukan perkara main-main...tanggungjawab besar if you are getting married..penyatuan dua buah keluarga lagi, not only think "oh romantiknya tengok kawan kahwin, ada baby..i nak kawen jugaklah!!"  

Marriage is more about complementing each other, ..dont just put a blame on spouse when they are changing in time..sebab? semua org hide pekung di dada waktu bercinta..well, there must be a dark side of u..rite? we're not an angel..good in everythings..and one more thing, social clock..jangan disebabkan semuaaaa kawan dah kahwen and u are not, u are desperate to do so..bercinta seminggu, terus ajak kahwin? marriage is not a gamble thing...so, semuanya berbalik dengan niat..kalau niat baik, InsyaAllah....mendapat keluarga yang solehah, mawaddah, warahmah..amin..


 renung-renungkan... :)


sumber: Fatin Liyana









sharing is caring!!

Friday, August 3, 2012

Jubah: Antara koleksi menarik untuk raya Aidilfitri 2012

fuh sekarang ni intrend orang pakai jubah denim, jubah cotton, jubah ala-ala dress, jubah shiffon..
malah pattern dan hiasan jubah semakin cantik and buat golongan muda pun xdela rasa malu unutk menggayakan Jubah lagi dah..


kaler jubah pun dah tak terbatas dengan warna hitam, dark blue and coklat je kan...banyak pilihan..
ada warna merah, oren, hijau, biru lembut sesuai untuk golongan remaja yer dak?? sampaikan Jubah denim ada yang berharga murah sekitar rm80 sekali harga pos..senang kan sekarang? nak shopping pakai jari pun boleh..tak payah bersesak-sesak dengan orang ramai lagi-lagi dah nak menjelang raya, dengan nak jalan jauh,, dah la puasa..so beli secara online adalah alternatif terbaik sekarang,..

Jubah denim raya 2012
 murah only rm80 including postage..giler murah


Jubah shiffon pun ade..colourful and nice too see 

sekarang orang suka jubah denim..
nak pegi jalan-jalan shopping pun boleh,, secara leisure and simple yet sweet kan?


antara kesukaan saya..cantiknya jubah cotton raya ni..saiz terletak
benang pun cantik tersulam..i looove it

jubah chiffon

Jubah shiffon colourful...macam paddlepop la..hehe

tapi saya paling suka warna biru ni....setenang air di lautan..cheyy
\
personally think,, sweet and soft colour untuk remaja macam kita...well nak tambat hati si kumbang pada hari raya nanti ekekekke

semuanya boleh didapati di Iprincess Boutique...

i loiiikeeeeee...Happy Shopping :)







sharing is caring!!

Wednesday, August 1, 2012

shilaka! malu betullah hari ne!


my bad day ever....why?
macam bodoh jek...macam-macam aku lupa..
boleh kata Hari Lupa Sedunia lah...

kenapa malu??
awal-awal pagi gi jalan ke dua buah blok bangunan kat sekolah
tegur budak, tegur cikgu..sekali masuk kelas pertama...

budak: cikgu, zip baju cikgu terbukak lah..

ayu: alaaaahh bukan terbukak memang tak zip pun,, lupa @#$@$%$#%
kamu nampak apa tadi? besar zip tak buka ni...( padah l dalam hati maluuu gilaaaa...nak jerit kuat2 pun ada)
sambil membayang apa "pemandangan free" yang orang lain nampak sebelum tu
padahal berselisih ngan budak-budak, cikgu laki lagi...arghhhh malu!! =.=''


huhu,,, budak perempuan dah siap gelak-gelakkan aku tadi huhuhuhu


ahhh pelupa punya pasal...kata orang sarawak... babo!
huhu










sharing is caring!!