i

Friday, May 31, 2013

Amazingly cute 3d coffee art : so kawai!!


aww lama dah tak upload benda comel-comel di belog. kalau tengok benda comel kita pun rasa comel,,eh eh..betul lah kan..so, ayu nak kongsikan amazingly cute 3d coffee art by Kazuki Yamamoto dari Jepun. comel kan? nak minum pun fikir dua tiga kali, sebab terlalu comel. kalau ayu mesti coffee tu jadi sejuk tak diminum sebab nak amik gambar dia dulu dah banyak masa nak paki ngee.. so jepun memang tak boleh dipisahkan dengan benda comel-comel, memang nombor satu lah! jum takyah cakap banyak layan je 10 gambar 3d latte art ni..
3d coffee art
comelnya gambar bear..!

tetiba teringat kat lee kwang soo.. siapa peminat running man sini? :p

alolo comelnya hidung dia

cute cat 3d coffee art

macam winnie the pooh!!


hahhaa yang ni terbaik..main kejar-kejar la pulak..



cute rabbit!


alaaa comelnya....


p/s: geram tengok 3d coffee art comel gila..mesti lama kut dia buat satu-satu design ni kan..?



sharing is caring!!

Wednesday, May 29, 2013

Telekung seks.



apa kejadahnya keyword sesat dalam blog suciku ini.. "telekung seks" adoyai..dua perkataan yang sungguh awkward bila digabungkan! memang tak patut dan tak sesuaiii sama sekali. kalau telekung ok jugak pernah buat entri pasal serikin, bau tempat menjual telekung murah, ni kenapa harus ada perkataan seks? nak kata pernah buat entri berunsur lucah atau seks takda pulak, memang kuat betul angin sampai keyword telekung seks ni boleh sesat sini pulak. macam- macam..kadang-kadang rasa nak gelak tengok keyword yang pelik tapi benar muncul..

sharing is caring!!

Tuesday, May 28, 2013

baju peplum : comel untuk si gadis beraya

Semangat betul nak raya, pastinya di newsfeed facebook sekarang banyak kedai online dah jual baju raya 2013 kan? macam-macam design. bila sebelem ni ayu pernah kongsikan baju peplum raya 2013 murah   dan cantik serta baju raya 2013 yang manis untuk si gadis seperti korang, now ayu nak kongsikan baju peplum yang comel pulak.. i really love permainan warna pastel pada baju kurung peplum ni..nice combination colour pada top and kain..menampakkan mood happy dan ceria buat si pemakai..tak caya? jum lah kita zassss sekarang.. :)

 baju peplum

    

     

cute kan? macam candy..hehe sekarang orang dah tak takut nak bermain dengan warna..sebab it unleash your beauty..untuk lebih banyak silalah singgah ke 

macam-macam baju peplum ada, baju raya 2013 ada, murah dan free postage lagi, mana nak cari? just click-click and tunggu barang dah sampai kat rumah. takyah susah susah..apa yang penting, ayu pun dah grab satu baju untuk koleksi raya taun ni..haha over kott puasa belum lagi baju raya dah beli..hihi


p/s: bulan puasa dah tak lama lagi, tau tak kenapa? iklan yusoff taiyob dah mula masuk tv daaa..
hihik jangan marah aaaar :p








sharing is caring!!

Sunday, May 26, 2013

I'm back : happy teacher's day to me!



wahhh lamanya tak update belog, sumpah rindu! hectic week dah berlalu dengan jayanya...latihan intensif untuk pertandingan kadet bomba untuk preparation budak ke pertandingan perkhemahan kadet bomba peringkat kebangsaan di selangor 2013, ok yang tu kita simpan cerita untuk entry lain kali ya..hehe. 

Walaupun hari guru dah lama berlalu, namun kat sekolah majlis dibuat on 23rd may 2013. terharunya dengan kasih sayang budak-budak.. kasi hadiah bunga bagai..giving me a big big hugs.. terasa diri ini begitu berharga ececeh... cikgu perasan! Happy teacher's Day to me!! and suddenly segala penat lelah, pengorbanan masa dan yang lainnya terasa berbaloi untuk anak didikku te hee  :D  actually bukan material segala yang cikgu nakkan, cukup sekadar ingat cikgu dalam doamu, dapat bagi hadiah result yang baik time SPM is the best hadiah untuk cikgu-cikgu. Eh satu lagi, hadiah paling best greet cikgu walau dari jauh if terjumpa kat mana-mana..haha jangan sembunyi pulak!! ahh korang pun sama kan...jumpa cikgu korang kat mana-mana then bersembunyi sebab malu..macam la cikgu ko tak nampak. 

btw, ada beza tau pelajar kelas depan and pelajar kelas hujung. budak kelas hujung  biasanya paling sporting and tak malu tegur cikgunya di public, senario sebaliknya akan berlaku dengan pelajar kelas depan (not all but always happen)..buat dunno je kat cikgu macam la tak pernah kenal. heran aku heran. believe it or not? u gotta believe it. korang pulak? doakan kesejahteraan cikgu-cikgu anda, pastinya hidup anda akan diberkati dunia akhirat. amiin

p/s: nampak tak header blog yang over teramat, besar in size lagi tu? ahhh gedik sekejap kat belog sendiri u'olls.. hahaha :p


sharing is caring!!

Sunday, May 12, 2013

Baju kurung cotton | Edisi Raya 2013

Haa...sekarang rejab lagi, bulan puasa pun belum tiba tapi baju raya dah mula mewarnai blogshop and facebook online shop kan...meriah sungguh,, rasanya fesyen peplum masih lagi sesuai untuk raya 2013 ni. Pelbagai trendy peplum yang terjual sekarang, sangat kreatif in style ada yang fesyen di 'improvise' untuk menarik perhatian gadis-gadis and tak lupa para ibu kan kan kan.. fesyen baju kurung lace pun apa kurangnya, masih 'in' dan pastinya si gadis sangat cantik dan manis bila memakainya.. Seterusnya, baju kurung cotton masih mendapat tempat dihati peminat..Terserlah keayuan si pemakai.. cantiknya..







comeyy kan..sometimes simple lagi menyerlah keayuan gadis cantik sepertimu.
 sila ke page Iprincess Boutique untuk lebih banyak pilihan 

Got new arrival baju kurung peplum 2013 juga..jum apa tunggu lagi..
saing ramai-ramai..jum! :)







sharing is caring!!

Tuesday, May 7, 2013

10 gambar pemandangan alam yang cantik

Penat buat kerja, penat melihat skrin komputer? jum ayu bawa melancong secara virtual hihik..seronoknya dapat melihat pemandangan alam tercantik di dunia. Betapa indahnya laut dan langit yang membiru, kombinasi warna alam semulajadi yang masih kekal hijau dan cantik..Subhanallah, betapa besarnya kuasa Allah SWT yang menghasilkan bumi kita yang indah untuk tatapan semua makhluknya..cantiknyaaa, takyah cakap banyak jum layan 10 gambar pemandangan alam yang cantik di muka bumi ini...most beautiful places in the world pilihan gue ok..hehe,,,..

Galápagos Islands South American continent 

 Fingal’s Cave, Scotland ...cantiknya

Aogashima Volcano, Japan 

 beautiful Glow worm cave, New Zealand 

 Guatemala volcano erupting from space 
cantiknya pemandangan ni

Hvitserkur North Iceland 

 Horseshoe Bend on the Colorado River ..
breathtakingly beautiful

 cantiknya gambar pemandangan Machu pichu peru
 Venice, Italy 
uniknya pokok-pokok di morondava madagascar 


cantik bukan...arghhh nak pergi tengok live...bila lah tu yer.. hahaha



sharing is caring!!

Sunday, May 5, 2013

7 gambar Jehan Miskin nikah Julie Camelia Rhee, gadis korea.

Jehan Miskin suami yang sah buat Julie Camelia Rhee, gadis korea yang disebut-sebut beberapa hari yang lalu. Semua menantikan kemunculan gadis korea yang dimaksudkan. Merpati dua sejoli ini telah diijabkabulkan di satu majlis di Carcosa Seri Negara, Kuala Lumpur. Pasangan ini cantik dan sama padan, muka pengantin perempuan yang sama sebijik dengan Jehan Miskin. Mereka sama tang mata, gigi, senyuman, tak percaya tengok lepas ni okeh? :) Jehan tampak kacak dalam persalinan tajaan Bon Zainal, manakala Julie Camelia Rhee nampak anggun dengan mengenakan baju nikah putih yang cantik tajaan Zaterra dan Celest Thoi..Jum layan 7 gambar Jehan Miskin nikah Julie Camelia Rhee ...Semoga pasangan ini bahagia hingga ke syurga aminn...


 beautiful baju nikah putih..lovely kan..


pelamin putih nan indah..cantiknya



credit pic to Roti Kaya

p/s: sonoknya tengok ornag kahwin.. menunggu Fouziah Gouz kahwin tahun ni pulak...cantikk tue..~






sharing is caring!!

Thursday, May 2, 2013

Inspirasi Veil nikah 2013

Biasanya perempuan agak over memastikan persalinan perkahwinan, busana nikah yang indah di hari bahagia. Hei pastinya pengantin perempuan ingin menjadi gadis yang paling cantik di hari bahagianya. Untuk bakal pengantin, Idea baju akad nikah dan bertunang dan inspirasi baju nikah peplum Marie by Nurita Harith telah dikongsikan sebelum ini. Bagi yang inginkan 5 gambar pelamin indah dan Henna dan mehndi design for bridal ini boleh dijadikan inspirasi untuk anda. So, now ayu nak kongsikan pulak inspirasi veil nikah 2013..Rasanya warna putih and cream masih menjadi pilihan ramai pasangan untuk akad nikah, namun penggunaan veil nikah berwarna pastel juga tidak kurang hebatnya,..jum layan beberapa gambar veil tudung nikah cantik untuk hari bahagia anda.. layann


veil nikah cantik
veil nikah warna grey sememangnya klasik dan nampak cantik untuk pengantin perempuan,
nampak mahal gitu..

veil nikah putih pink cantik
veil nikah irine nadia marcello
sangat cantik dengan padanan warna putih dan baby pink serta diwarnai dengan perincian manik
sangat cantik dan veil ala princess style..love it so much.

veil nikah putih pink cantik
berita baik untuk anda, veil nikah untuk disewa, 
boleh terus menghubungi beliau di blognya irine nadia Marcello..siok o..

veil nikah farah af pun cantik jugak, putih berseri

veil nikah  fasha sandha
veil nikah Fasha Sandha is very simple yet made her look so beautiful

veil nikah  irma hasmie
Veil nikah Irma Hasmie pasti ramai yang suka simple je

hantaran dinar emas
tudung irma hasmie nikah

veil nikah lisa surihani
Veil nikah Lisa Surihani is so lawa. alahai cantiknya Lisa
veil nikah lisa surihani
baju nikah Lisa Surihani and veil nikah Lisa cantik sangat. make her look stunning 

veil nikah peach pink
Ini adalah inspirasi veil tunang kaler peach pink..eh?
cantik gila tahap meleleh air lior ayu tengok..salute Irine Nadia, memang high taste so cantik!


2014 veil nikah cantik murah online malaysia


veil nikah simple cantik
kalau nak simple begini pun ok..baju nikah cream pink 
pengantin perempuan
u are the queen of the day!!

pilih lah yang terbaik and have fun on your big day!!
Barakallah..Ayu doakan anda dengan pasangan berbahagia hingga ke syurga..amiin




sharing is caring!!