i

Thursday, November 26, 2015

Yahaira Leanne vs Maria Letizia Gracia Dantes.

Teringinnya nak tengok wajah Yahaira Leanne secara full version. Asyik pandangan sisi sahaja.. i bet she is more beautiful from front view.. tak sabar nak tengok dia besar mesti lawa macam Lisa Surihani. tengok dari tepi pun dah comel!! geram..
(1)Gambar Yahaira Leanne anak Lisa surihani

(1)Gambar Yahaira Leanne anak Lisa surihani

Oh ya.. Baby Marian Rivera dan Ding dong dantes pun dah ada.. i'm so excited to see her face too. Baby zia's picture also known as Maria Letizia Gracia Dantes! 

1Marian Rivera ding dong dantes baby picture

marian rivera and ding dong dantes' daughter picture
baby zia's picture
marian and ding dong dantes newborn baby

marian rivera baby zia photo



1baby zia picture marian rivera's daughter picture



sharing is caring!!

Wednesday, November 25, 2015

Happy birthday sepet!

It's been a long time i didn't update any in my blog. been busy all this time, busy working of course! dah nak cuti pun still rasa kerja masih bertimbun! update blog? jauh sama sekali. hahaha..no time at all..only able to update my facebook, twitter, intagram account only.. oh ya.. back to main topics. Happy 29th birthday to my man, who love unconditionally. Thanks for everything, for being able to put a smile on my face again, for putting the best effort to make me fall in love with you, and thus prove that how good it is to be in love once again. May your dream comes true and hoping that all happiness comes in your way! :)
it hard for me to find cake and cupcake delivery in jb since i'm in sarawak. thanks mr google, i found azie nozie kitchen as they were able to to customize fondant cake (liverpool cake for him) and such a cute cupcake delivery direct to his factory. thank you so much to make it happen :')

muka org terkejut, maybe. unexpected katanya as he question how i managed to find cake and cupcake delivery to his office. well, see the leg laaaa hehe

hurm orang yang sama tapi tak serupa,..dalam beberapa bulan dia sudah gemok :p


p/s: i'm not the one who always PDA.. i always keep my love story to myself..but this, i can't help it..
bye!





sharing is caring!!

Tuesday, November 24, 2015

Akaun Maybank2u kena block : nak buat macam mana?

Inilah kisahnya. kesiha sedih saya. hehe ingat lagi tak dalam entry sebelum ini [ blog tak update siapa nak baca?? ] something bad happen to my laptop kan. so, dalam seminggu tu tak ada la laptop. everything i run guna smartphone kesayanganku ini. sampai telapak tangan panas, serius tak tahan. login maybank2u pun pakai henfon je. so mula-mula tak tahu kalau nak login maybank2u pakai smartphone kena tukar setting keyboard kat smartphone..kena jugak tukar. sebab dah kena la ayu bagitau. Better guna Qwerty keyboard instead of 3x4 keyboard. tak tau lah kenapa. hue =.='' . Paswword betul pun dia cakap salah..cesss!

Kisahnya bila nak login, terima message password salah. terdetik kat hati eh betul lah password tu, sebab biasa login pakai laptop je kan. Cuba lebih dari tiga kali...nahhh tiba-tiba dapat pulak message "akaun maybank2u kena block". Huh hati dah cuak..Maybank2u kena block apa perlu saya buat? How to retrieved my maybank2u? Geez. Try telefon maybank2u customer service (customer care) memang hampeh! dah la makan kredit handphone, and ayat last yang bikin panas berapi ala-ala cenggini la..i don't even ingat setiap wording ok.."talian sibuk..sila cuba sebentar lagi"..Dua hari try telefon customer care, macam itu jugak hasilnya. sorry to say, tapi memang panas hati membuak-buak. 

Tak tahan so ayu terus ke kaunter Maybank berdekatan. Abang kaunter pulak cakap kena telefon ke customer care baru boleh activate balik. What the hell kan. makin panas berapi, rasa macam nak suruh je abang tu call customer care and buat report customer service sorang sibuk betullaaa..sakit hati macam disiat-siat haha. Balik rumah try balik call and dapat result yang sama. Entah macam mana dapat idea hantar email kepada Maybank ke mgcc@maybank.com.my and they reply me. Thank God. Eh sebagai customer wajarlah kita nak bank tu tolong kita dalam apa jua masalah selesaikan dengan cepat, tuntas dan pantas kan. Rupanya senang je. 

Apa perlu anda buat jika akaun maybank2u kena block atau disekat?

maybank2u kena block apa nak buat?
1. pergi ke tempat login.
2. self reset password

Now dia akan keluar seperti gambar di bawah

maybank2u blocked what should i do?

3. Isikan details seperti yang dia nak
- username korang                               
-atm card no (16 no kat kad korang tu)
- nombor kad pengenalan                     

4. tekan submit

tak silap dia minta isi pasword yang baru, confirm password dan nombor TAC yang maybank hantar kat handphone korang.. so, part ni pastikan no telefon korang ada didaftarkan untuk online banking korang tu.

so siap. tu je.

tak susah pun. padahal cuak giler. macam blurr apa nak buat.
bagi yang memang pakai online banking, shopping online, jual beli online kena tahu ni semua. kot-kot jadi pada korang suatu hari nanti huhu..sharing is caring :)

Buat yang belum mendaftar maybank2u, sila lah baca entri
Cara daftar maybank2u dengan mudah ini ya ;) happy online banking!







          



sharing is caring!!